Як вибрати парку і що потрібно знати


Котрий сезон парка тримається в лідерах за попитом серед верхнього одягу. Це дуже зручна і тепла куртка на зиму, яка підходить практично на будь-яку фігуру. У цій статті ми розповімо, які основні нюанси потрібно врахувати під час вибору парки на зиму.

 

Як вибрати парку: визначаємося з образом


Запитайте у себе, для чого вам парка, де і за яких умов ви збираєтеся її носити. Виробники пропонують різну довжину, утеплювачі, різноманітність кольорів, хоча класичним заведено вважати колір хакі.

 

Легкі: тонкі, більше схожі на вітровку

Теплі: хутряні, з пуховим або синтетичним (синтепон) наповнювачем.

 

Хутряна підкладка в парку може бути штучною або натуральною, звертайте увагу на хутро, вибирайте тільки якісне, навіть у штучних моделях. Більш практичні моделі зі знімною цільною підкладкою, так хутро не псуватиметься під час прання. Це ж стосується і кольору, краще не яскраве хутро, інакше воно забарвлюватиметься і лізтиме.

 

Любителям натуральних курток підійде парка з утеплювачем на основі гусячого пуху і пера. При цьому вміст пуху має бути набагато вищим, дрібне перо усуває збивання пуху, найкращою пропорцією вважається 90% пуху і 10% дрібного пера.

 

Найуніверсальнішим вважається синтепон. Довго носиться, добре відпирається, не збивається грудками під час прання або довгого носіння. Відмінно зігріває в сильні холоди. Багато хто нехтує куртками на основі синтепону, вважаючи, що вони повнять, але це не так. Синтепонова парка за об'ємами виглядає як натуральна. І зовні важко розрізнити, який склад всередині.

 

Переваги парки


Переваги парки

 

  1. Добре і довго носиться, практична і підійде для будь-якого типу фігури. Тканини, з яких шиють парки, мають захист від опадів і сильних поривів вітру. Зовні зберігає привабливий вигляд за будь-яких погодних умов.
  2. Гріє навіть у сильні морози. Підійде не тільки в зимовий час, оскільки, в деяких моделях передбачені підкладки, які з потеплінням можна відстебнути.
  3. Сучасний зовнішній вигляд. Парка підходить як чоловікам, так і активним, впевненим у собі жінкам. Головне правильно підібрати гардероб.

 

Основні відмінності парки від інших курток


Досить велика кількість виробників пропонують купити парку. Розповімо, як відрізнити куртку самозванця від того, що прийнято називати паркою.

 

Історично склалося, що парка була одягом американських військових, які запозичили ідею її створення у північних народів. Умілим чином перетворили модель з оленячих шкур на сучасний, надійний верхній одяг. Велика кількість кишень стала зручним і практичним атрибутом парки, за каноном блискавка широка та міцна, у деяких моделях були присутні не тільки шнурки, а й гумки на рукавах та талії, щоб запобігти продуванню та додатково утеплити парку.

 

Перед придбанням парки перевірте наявність у ній:

  • капюшона з теплим хутром;
  • шнурка, що коригує фігуру;
  • широкої та надійної блискавки;

2 і більше містких кишень.


Купуючи парку, ви можете експериментувати з образами та залишатися самими собою. Якщо ця стаття була корисною для вас, поділіться нею з друзями в соціальних мережах.