Зимові пуховики: як не помилитися з вибором і не купити підробку?


Пуховик являє собою універсальний предмет гардероба для зимового періоду. Цей вид верхнього одягу відмінно підходить для повсякденного використання, а також може стати практично незамінним під час активного відпочинку на природі. Незважаючи на те, що з приходом холодів багато магазинів закуповують пуховики оптом у великій кількості, далеко не кожна дута куртка в пропонованому асортименті має право так називатися. У якісному виробі вміст пуху має становити не менше 75%. Саме тоді він буде надійно захищати від морозів і вітрів.

 

Як розпізнати якісний пуховик за етикеткою?


Під час купівлі цього предмета гардероба колір і довжина відіграють, звичайно ж, важливу, але другорядну роль. Перш за все, необхідно уважно ознайомитися з параметрами виробу, які виробники верхнього одягу вказують на брендових товарних ярликах. Для цього потрібно розуміти значення таких слів та абревіатур:

 

  • down - свідчить про те, що всередині міститься саме пух, і відсутні інші компоненти;
  • feather - у цьому разі має місце мікс, що складається з пуху і пера;
  • cotton, polyester або wool - говорять про наявність синтетичного утеплювача, який не володіє підвищеним ступенем зігріву і зі справжнім пуховиком має мало спільного;
  • fill power - вказує на коефіцієнт пружності, який для якісного виробу має становити не менше 550 одиниць;
  • CLO - абревіатура, яка інформує про рівень термоізоляції. Що вищий цей показник, то краще пуховик зігріває в умовах екстремального холоду.

 


У численних китайських підробках часто застосовується курячий пух. Такий одяг купити пропонують багато недобросовісних компаній, тоді як якісні вироби мають складатися з гусячого, качиного або лебединого пуху. Найдорожчим елітним варіантом вважається зимова куртка, наповнена пухом гагарки.

 

Якщо під час обробки пуху виробники верхнього одягу дотримувалися всіх наявних правил і стандартів, то на ярлику можна побачити напис DIN EN 12934, що свідчить про високий рівень якості виробу.

 

Під час вибору предмета гардероба також варто уважно перевірити всі наявні застібки. Реалізовані оптом пуховики належної якості, як правило, поставляються в комплекті із запасною фурнітурою.